Den sidste dag på Freetown Tattoo Convention. Dagen hvor folk er lidt små trætte men stadig er spændt på hvad dagen bringer. Dagen hvor man lige skal sikre sig en sidste af de skønneste frikadelle sandwich i Michaels frikadellevogn imens man har muligheden. Dagen hvor mange er en smule triste over at skulle sige farvel til så mange nye og gamle venner men hvor man allerede glæder sig til næste gang. Dagen med Best Of Show konkurrencen. Dagen hvor… 

You go Joe

”Chicken Joe – hvem er det?” kunne man høre nogle af de ældre garvede tatovører og convention deltagere stå og snakke om i krogene da han første gang går på scenen fredag aften. Nu er der ingen der tvivler på hvem Chicken Joe er. Chicken Joe er den charmerende humør bombe – han er ikke særlig stor fysisk – men han fylder meget. Han overtager publikum og får dem til at grine ved at drille det danske publikum og ironisk kalde dem ”Vikings” – når de står stille, generte og er bange for at blive kaldt op på scenen. Chicken Joe er ikke kun en freakperformer som man kender fra andre conventions – han er også en komiker med utrolig god kulturel forståelse når han formår at få så mange mennesker fra forskellige lande til at grine af den samme joke.

Joe 5

Foto: Mie Allermand
Chicken Joe Show og tatovør Diego fra Gianni Tattoo.


Respekt og værdighed

Traditionen tro skulle awarden – Artist Of Honor – selvfølgelig gives søndag eftermiddag til den udvalgte.

I år gik awarden til HP (Hien Phuoc Nguyen) ejer af Art Of Ink og som lige har haft 20års jubilæum. HP har uddannet mere end 10 professionelle tatovører som har vundet en del priser i Europa og Asien.

HP har frihåndstatovering, CoverUP(dække Tattoo) og portrætter som sit speciale, men er meget alsidig og laver alle slags motiver, lige fra tribal til fotolignende portrætter.

HP 11111
Foto: Mie Allermand
HP som lige er trådt af scenen efter at have modtaget awarden for årets Artist Of Honor.

Kunst uden lige på staden

Hele weekenden kunne man høre dommerne være imponerede over hvilke talentfulde tatovører der deltog i konkurrencerne og deres udsøgte arbejde. Denne sidste dag i Den Grå Hal i tatoveringernes tegn stod der 4 konkurrencer på programmet. Best Color, Realistic og Large – og ikke mindst at nævne Best Of Show.
Dommer panelet var alle enige om at det var nogle meget svære beslutninger der skulle tages under disse konkurrencer men at de dog havde nemt ved at komme til enighed.

dommerpanel 111

Foto: Mie Allermand
Dommerpanelet på Freetown Tattoo Convention 2015.

Du har mulighed for at se vinderlisten for hele Freetown Tattoo Convention på linket herunder:

https://mediazink.com/ftc-winners-in-copenhagen/