Johnny Horsepower er dansk og Johnny Cash – eller næsten da.

Johnny Cash har aldrig været mere populær end nu og danskerne kan næsten ikke få nok af ”The Man In Black”.

Nye albums med kunstneren finder vej her 11 år efter hans død og materialet er fra 1955 og til det sidste åndedrag i 2003.

Som Johnny Cash fan sidder man tilbage med den følelse at ingen kan erstatte Johnny Cash – en Personlighed ”Større end livet”.

10716120_576095055852045_1214164687_n

Dog har Johnny Horsepower – et dansk Johnny Cash Cover opnået en væsentlig success med deres version af den sortklædte herre.

Johnny Horsepower fortolker lige nøjagtig kun Johnny Cash, som han lød som ung mand i 1955 – dengang da hans stil blev grundlagt og det meget karakteristiske ”Boom Chicha Boom” udtryk blev kendt som Johnny Cash & The Tennessee Two. Et simpelt men stærkt udtryk der lød som et damplokomotiv under fremdrift. Lyden bestod som endt kun af en elektriskguitar og en kontrabas.

Det er netop fortolkningen af dette simple lydfænomen og den genkendelige dybe stemmen, som har gjort Johnny Horpower populære.

Det er dog ikke kun hjemme i den danske andedam at der er forespørgsel efter dem. Europa har gjort krav på deres tilstedeværelse ved bl.a. shows i Sverige, Tyskland, Schweitz, Frankrig og Italien.

Især i Frankrig er efterspørgslen stigende i det at trioen har fået pladekontrakt på det franske Rydell Records. Albummet ”Cash Cover With Attitude” er netop udkommet som 10 tommer Vinyl. Dette er virkelig noget, der tiltaler ”retrokulturen”, som bl.a. tæller Rockbilly- og 50er entusiaster.

10704839_576094449185439_894382941_n

Albummet udkom allerede, som CD i foråret hvor det blev vel modtaget og bl.a. fik særdeles fine ord med på vejen af Jørgen de Mylius, som begejstret spillede albummet i begge sine populærprogrammet ”Eldorado” og ”Dansk Poppen”.

Den øgede opmærksomhed resulterede i august i et totalt udsolgt Show på Gracaland Randers med Johnny Cash & The Tennessee Three’ Originale Trommeslager WS Holland.

Dette samarbejde har udviklet sig til at omfatte kommende shows i USA.

Trioen arbejder på, at realisere dette i foråret 2015. Næste år skal ligeledes indbefatte en Tysklandsturne samt shows i Frankrig, Schweiz og Italien.

Endvidere er en omfattende turne i Danmark, Norge og Sverige i efteråret 2015 er under udarbejdelse.

 

Både CD og Vinyl kan erhverves på www.rocking-all-life-long.com

Du kan følge Johnny Horsepowers gøren og lade på www.johnnyhorsepower.dk eller den officielle facebookprofil

www.facebook.com/cashcoverwithattitude?fref=ts