Hårene rejser sig på det forventningsfulde publikum af turister som består af spændte tyskere, danskere og en nordmand eller svensker hist og her i den store skare rundt om kamppladsen søndag den 9. august på Bork Vikingemarked.

Foto: Mie Allermand
Andreas fra Dotwork Tattoo har travlt i teltet efter vikinge kamp. Danske vikinger og skønne skjoldmøer.

 

Råben af store danske vikinge mænd med langt tykt flettet hår, maskuline udtryk, store farverige træ skjold, våben i form af sværd, spyd og økser, tatoveringer og ikke mindst en gejst uden lige gør at publikums hjerter hopper en ekstra gang når de pludselig kommer tonsende bag kulisserne for indtage slagmarken – klar til at fremvise den forestilling det spændte publikum sent vil glemme.

Denne weekend var den vestjyske vikinge havn fyldt med vikinger fra hele Europa. Hele familier vandrede rundt på pladsen, deltagende i traditionelt vikinge tøj og alt ved deres påklædning og udseende er 100 procent gennemført. Deres hår, tøj, accessories og udstråling formår at give de besøgende en følelse af at træde tilbage til det 8. århundrede. Selv de deltagende vikingers børn er opkaldt efter gamle vikinge navne som Gorm som betyder ‘den der ære gud’ og Ulfhild ‘Ulv og kamp’. Besøgende fornemmer den danske vikinge kultur helt ind under huden og får nærmest lyst til selv at springe i tøjet og leve på en alternativ og primitiv måde hvor alt er mere jordnært og simpelt. Den måde mennesket er født til at leve.

 

Samlingspunkt for vikinger

Bork Vikingehavn er samlingspunktet for det årlige marked og her bliver historien levende. Bork Vikingehavn har åbent det meste af året for besøgende og er en del af Ringkøbing-Skjern museum. Vikingeskibene ligger til I havnen og der arbejdes på livet løs I de små håndværkerhuse I hele byen.

 

Markedet bugner af alt fra håndlavet økologisk garn til trælegetøj der er udviklet i vikingetiden og som besøgende drenge og piger nyder at lege med. Boder med sten og dyreknogler i læderkæder, pels og træ møbler. Alt hvad man havde forventet der ville være på et marked tilbage i vikingetiden findes her.

 

Imens at gæster nyder alle indtrykkende, den røgede duft i luften og synet af veltilfredse unge som ældre vikinge mænd og kvinder kan du være så heldig at gøre dig et godt køb hos en af de mange handlere.

Vikingemarked 8 Vikingemarked 6

Foto: Mie Allermand
Vikingekriger og snedker som netop er ved at gøre sig klar til kamp.

 

Vikingekriger og snedker, Tommy, som har en bod på markedet med sin kone viser sin nylavede tatovering frem. For selvfølgelig har rigtige vikinger tatoveringer! De fleste af Tommys tatoveringer er lavet af Erik fra Kunsten paa Kroppen og er lavet i symboler fra nordisk mytologi og vikingetiden. Stilen kaldes Dotwork og er en ældgammel stil som udføres uden elektronik og hvor motiverne bygges op af prikker.

 

Vikingemarked 10
Foto: Mie Allermand
Nylavet tatovering af Andreas fra Dotwork Tattoo på Bork Vikingemarked.

 

Denne nylavede tatovering på knæet er lavet på markedet af tatovør Andreas fra Dotwork Tattoo. Udover Andreas befandt Jesper fra Mannklan sig også på markedet og de begge havde travlt med at give de besøgende en kulturel oplevelse eller enda en souvenir foreviget i form af kunst på kroppen.

Vikingemarked 11 Vikingemarked 16

Foto: Mie Allermand
Jesper fra Mannklan Tattoo på Bork Vikingemarked igang med et skulder motiv. 

 

Vikingemarked 14 Vikingemarked 12

Foto: Mie Allermand
Andreas fra Dotwork Tattoo i hans telt omringet af nysgerrige besøgende.