Nicki Friis Barrett fra Odense har kørt som professionel speedwaykører i 4 år og startede hans første fuldtidssæson i 2012 i England for klubben Berwick. Første gang Nicki sad på en speedwaycykel var i en alder af 5 år – så det er nu blevet til 20 år i sadlen.

Speedway giver mig en glæde og et adrenalinsus som er svært at undvære og erstatte. En sport hvor det tager ca. 60 sek. at køre et heat. Der er minimalt råd til fejltagelser, man skal være på 110% når snoren går op.

nicki 4  Nicki 1

 

Nogle af de bedste oplevelser i Nickis karriere starter helt tilbage i 2004 i Sverige hvor han blev junior verdensmester. Herefter er det gået hurtigt og nogle af hans bedste minder stammer fra 2012 hvor han kørte med i DM finalen individuel samt da han var med til at vinde guld til DM i Slangerup og Holsted i henholdsvis 2012 og 2014.

 

Speedway er en motorsport, hvor man kører rundt med motorcykler på en oval grusbelagt bane. Da hvert heat varer så kort tid, er motorcyklen ikke udstyret med hverken gear eller bremser. Man køre venstre om banen, og på langsiderne kan speedwaykørerne komme op på omkring 110 km/h. En speedway cykel er normalt 2,5-3 sekunder om at nå en hastighed på 100 km/h. I forhold til andre motorsport sidder rytteren meget ubeskyttet på en speedwaycykel i forhold til omstændighederne.

 

Jeg har haft rigtig mange styrt, og har fået nogen knubs igennem tiden. Jeg har haft brækket mit håndled, som jeg blev opereret for i vinters. Jeg har haft slået skulderen af led. Har haft slået hul på min tyndtarm og haft indre blødninger efter et voldsomt styrt. Brækket ryggen, dog ved at stå på ski.

 
Nicki fik lavet en tatovering på ryggen mellem skulderbladene efter hans store styrt, hvor lægerne ikke vidste om han ville overleve. Nicki fortæller at dette minder ham om aldrig at give op, lige meget hvor hårde tingene kan være.
 

Jeg kom heldigvis igennem det og tilbage på cyklen igen. Det tog hårdt på mig mentalt og derfor husker jeg hver gang jeg kigger på den, at man skal kæmpe og nyde livet – for man har kun et.
 

I dag vil Nicki ikke afvise at han har planer om flere tatoveringer i fremtiden, men pointere at det er vigtigt for ham have dem et sted hvor han kan dække dem hvis det bliver nødvendigt.

Nicki tus

 

 

Nicki Barrett Speedwayteam kører i dag for den engelske klub Workington samt den danske speedwayklub i Fjelsted. Han startede sin karriere i Grindsted speedwayklub hvor han kørte sin første sæson i superligaen.

Nicki Cover billede

Herudover har Nicki kørt for følgende klubber:

  • Fjelsted
  • Slangerup (DM guld vinder 2012)
  • Munkebo
  • Holsted (DM guld 2014)

 

http://nickibarrett.dk