Nyt bar koncept i Shanghai, Kina

 

For at få travle mennesker til at slappe af og nyde stilheden har Ms. Anthea Ong (social entreprenør og livscoach) valgt at åbne en bar. Ikke med alkohol, men med te.

 

Det er en støjende verden vi lever i, hvorvidt det er decideret støj eller indre støj vi bære rundt på’’

 

Gennem øjeblikke af stilhed, har man mulighed for at give sig selv pusterum og tid til at blive mere selvbevidste og det giver dig mulighed for mere overskud i forhold til dig selv og andre.

 

Te ritualet består af deltagere der bliver oplært af døve tjenere igennem tegnesprog og gestus. Efter te ritualet er udført, reflektere deltagerne over deres oplevelser ved at skrive deres tanker ned med blyant på papir. Herefter udarbejder de et digt eller dypper fingrene i teen for at udarbejde et kunstværk på rispapir. Efter en time med uafbrudt stilhed, får de igen mulighed for at snakke.

 

Gæsterne har haft stor glæde af besøgene og synes det var meget energirigt, især fordi de kunne ankomme og derefter være fuldt afslappet i offentligheden, som var det hjemme på sin egen sofa.

 

Overlæge, Dr. Donald Poon fra Raffles Hospital, mener det vil være nyttigt for hospitalets Cancer Støttegruppe patienter og personale at benytte sådanne sessioner.

Nu behandler hospitalet patienter med medicin, men hvis de kunne benytte sig af dette koncept vil de kunne være mere opmærksomme på, hvordan de kan hjælpe sig selv i kampen mod angst for fremtiden.