Lifestyle tattoo Stockholm, ’Vi blir aldrig som er från stan-förortsbarn’

Lifestyle-Stocholm (1)   Kim Gidlund 29 år från Sundbyberg/Rissne, Sthlm Sverige. Redan som barn hade Kim ett stort intresse av konst. På dagis ritade han döskallar på de andra barnens armar, man kan ju nästan säga att intresset av att pryda andras hud och kroppar redan fanns där då.
Ett av dom starka minnena var från kollo där en av Kims ledare hade en stor japansk drake på ryggen, han var då 9 år.. Där växte facinationen av kroppskonst fram. I skolan var det inte särskilt många ämnen som lockade mer än bild och form. Han hade ett bra öga för rita och omforma texter till vackra script.

Kims uppväxt var inte den lättaste, han var lite av en busunge. Vid 16 års ålder hamnade han på ungdomsanstalt i 2 år. På anstalten kom han i kontakt med en man som jobbade som personal och själv höll på med tatuering i Uppsala utanför Stockholm. Han peppade Kim med att göra vad han brann för, rita och måla. Han skaffade sina första tatueringar vid 15 års ålder och ville bara ha mer. Idag har han i stort sätt täckt hela kroppen, jag skojar inte när jag säger att säkert 85-90% av hans kropp är täckt. Vid 18 års ålder fick han flytta hem igen om började jobba som plattsättare vid ett bygge. Så snart hans första lön trillade in på kontot köpte han sitt första tatuerings kit med hjälp av sin vän från Uppsala. Han började köra på sig själv hemma i köket. Med tiden började han köra på fler och fler polare, ryktet spred sig och Kim fick en liten kundkrets där han kunde ta lite betalt. Under samma omlopp började Miami INK visas på tv och intresset för att tatuera sig blev större och större. Köerna blev längre till Kims lilla kök samtidigt som företaget han jobbade för gick i konkurs. Han var tvungen att finna ett sätt att försörja sig på, utan utbildning i bakfickan var det inte lika lätt. Han tog beslut om att satsa på att tatuera, det hade ju gått bra hittills och var något han tjänade lite pengar på. Detta visade sig vara ett av dom bästa beslut han tagit. Han fick tillgång till en liten del av en frisörsalong i orten Vällingby. Där arbetade han i ca 1år och kundkretsen bara växte sig större. En dag kom Andy Blanco in, som idag driver Det nya tillskottet Lifestyle tattoo Söder. Andy visste inte så mycket om att tatuera, under Kims vingar lärde han honom allt han visste och dom blev kollegor. Även Cleo Wattenström tillslöt Lifestyle familjen i Vällingby. Många av er känner säkert igen Cleos namn då hon idag är en välkänd tatuerare och modell bosatt i Los Angeles, USA. Kim blev erbjuden en egen och större lokal i Sundbyberg och självklart tackade han ja. Efter två år hittade dom en lite mindre lokal men med bättre läge. Denna studio är samma som han sitter i än idag på Järnvägsgatan 36, Sundbyberg.

Lifestyle-Stocholm (8)Lifestyle-Stocholm (2)

Med åren har familjen vuxit och dom har nu 9 tatuerare i allt. Alla tatuerare har sin egen stil och dom kör alla stilarter, allt från färgstarka neo traditonella motiv, japanskt, dot work till vackra script och realistiska porträtt i black and grey. Som klient kan du komma in med din vildaste idé och hitta den perfekta artisten för just dig. Tidigare i år öppnade Andy Blanco Lifestyle tattoo på Södermalm, Sthlm. Denna kör han i samarbete med Kim som håller trådarna i Sundbyberg studion där han jobbar med Andreas, Alberto, Hampus, Sarah och shop assistenten Tim. På Söder jobbar mer än Blanco, Joel, Ludde, Michelle och som shop assistent Michael Edge. På trots två studior på två helt olika ställen av stan är Lifestyle tattoo ett stort ungt och familjärt team fyllt av gemenskap och kärlek. Dom inte bara arbetar ihop utan ses på after works och har det roligt tillsammans.

Lifestyle-Stocholm (6) Lifestyle-Stocholm (7)

Som en side business kör Kim LT streetwear något som han började med redan i 2007 när studion öppnade. Till en början var det bara för att marknadsföra studion men växte även det med stora steg framåt och går idag väldigt bra. Några av de första trycken Kim hade på sina tröjor var ”vi blir aldrig som er från stan, förortsbarn” vilket har ett stort budskap även idag. Av egen erfarenhet berättar Kim att man inte har samma förutsättningar ute i orten som barn och unga i stan. Du måste ha skinn på näsan, ha tro i dig själv trots omständigheterna runtomkring. 2014 gick Kims lillebror bort i cancer och han började då göra kläder med uttrycket ”FUCK CANCER”. Förra året körde han ett drop in event där alla intäkter gick till Cancer fonden. Han hade även en Lifestyle fest där många av intäkterna även då gick till Cancer fonden och för varje plagg du köper med ”FUCK CANCER” skänks 50kr till samma fond.

Nu i vår fick vi även se Kim i den svenska versionen av ”Ex on the beach”. Han gick kort och gott med på programmet för en betald sol semester och för att marknadsföra sig själv och LT streetwear. Men redan efter 8 dagar kastade Kim in handduken och åkte hem. Programmet ville bara skapa bråk och drama bland deltagarna och det är inget som Kim själv står för. Han satte istället full fokus på business och jobbet hemma i Stockholm.

www.ltstreetwear.se

Lifestyle-Stocholm (3) Lifestyle-Stocholm (4)
All pictures from Lifestyle Tattoo

Vi börjar närma oss slutet av vårt möte och jag frågar honom var han ser sig själv och sin Lifestyle family om 10 år. ”Jag siktar högt, om tio år har vi inte bara studios i Stockholm och Sverige utan även internationellt.

Vi på Lifestyle siktar högt!