MediaZink

Hestenes ambassadør – Natalie Thomsen

Hestenes ambassadør – Natalie Thomsen
February 10
08:00 2015

Interview af Natalie Thomsen, lavet af www.mediazink.com

Navn: Natalie Thomsen

Alder: 31

Virksomhed: Fusion Riders

Profession: Holistisk Heste Konsulent (hestehvisker)

Uddannelser:

Hestehvisker, healer og hestemassør.

DAC.

NLP.

Social mentor.

Rytteryoga instruktør.

Yoga Teen instruktør

Jumping instruktør.

Stress konsulent.

Fusion.riders1@gmail.com

25155888


 

Natalie er kvinden bag firmaet Fusion Riders, og er holistisk heste konsulent (hestevisker). Hun hjælper hest som rytter og korrigere fysisk og psykisk ubalance.

Natalie har været ride pige siden hun var helt lille og kommer selv fra en belastet baggrund, hvor hun havde det rigtig svært derhjemme. Hun fandt en helt speciel ro ved at komme ned til dyrene og være sammen med hestene og fandt et venskab som var begrundet af ubetinget kærlighed. Lige præcis hos hestene følte hun sig hjemme. Dette gjorde hun i rigtig mange år før drenge, fest og farver kom på programmet, dengang gik det lidt i sig selv. Da Natalie gik fra hendes søns far, havde hun en periode i hendes liv hvor hun slet ikke kunne finde ud af hvad hun skulle, og det hele var bare noget rigtig lort for at sige det pænt.

Hun vidste hun ville lave noget som gav hende glæde og hvor hun ville få noget igen – det var sådan hun faldt over uddannelsen som hestehvisker. Hun blev meget interesseret i et nyt flow kaldet horsemanship, som handler om kommunikation med hesten på hestens præmisser, ved at lære hestens kropsprog igennem nonverbal kommunikation.

Siden Natalie var lille har hun haft en særlig evne til at se ting som andre ikke kunne se, samt have drømme som blev virkelighed. Dette  var noget som skræmte hende lidt, men som i dag kommer hende til gode gennem hendes arbejde.

da jeg startede på denne uddannelse, var der en spirituel del der hed healing og telepati – og den del var jeg faktisk lidt pas på for det tænkte jeg, at det ville man da ikke kunne

Skæbnens ironi skulle så vise sig, at det kunne man og det er Natalie sindssyg dygtig til, fandt hun ud af.

Ved et tilfælde, igennem Natalies kosmetolog, blev hun spurgt om hun ikke ville se på en hest. På daværende tidspunkt havde Natalie ingen ide om hvad hun faktisk kunne, men får vist et billede af hesten og kom med den kommentar, at hun synes at den gik underligt med bagparten.

Ydmyg som jeg var sagde jeg, at det kunne jeg godt. Da jeg så kommer frem står der en halv gård med hestepiger der råber ’’hestehviskeren kommer’’. Jeg kravlede stille og roligt langs muren, og tænkte, at hvis den ikke er her denne her gang så er det en engangsoplevelse, at jeg gør mig selv til grin på denne måde

Natalie kommer ind og møder hesten. Hun går igang med at tale med den som hun nu har lært, at man skal gøre. Der sker det at denne hest fortæller hende, at den er blevet forladt på en mark og fortæller, at der har den stået i mange år til den blev solgt. Den beskriver også den tidligere ejer. Den fortæller hende at den har en skade i bagparten og at han er væltet i en gul trailer – på baggrund af det, har han fået skaden. Samtidig fortæller han hende at han har en skade der sidder i skulderen samt at han er tøjlehalt, fordi hans rytter simpelthen har for hårdt fat i munden på ham.

Natalie fik at vide at hun ikke måtte nævne at hun var hestehvisker, da ejeren af gården ikke troede på sådan noget hokus pokus. Hun gik derfor stille med dørene og kaldte sig hestemassør, hvilken hun jo også var. Nogle uger efter blev hun ringet op og fortalt, at hestens ejer havde fået kontakt til hestens forrige ejer, inde på hestegalleriet, og at hesten tidligere er væltet i en gul trailer, som der på daværende tidspunkt kun var 3 gule indregistrere trailere i Danmark.

Herudover blev den rytter som gjorde hesten tøjlehalt konfronteret og opsagt, da hun måtte erkende hvad der var sket – eftersom historien var helt ned til mindste detalje og at rytteren dermed ikke gjorde noget godt for denne hest.

Dyrlægen behandler hesten med blokader i benet, da han siger at skaden sidder i knæet.

Jeg bliver ringet op flere gange og får fortalt at nu skal hesten aflives og alt muligt, jeg tænkte rolig rolig rolig. Jeg fortæller at skaden sidder i skulderen, men dyrlægen påstår at det kan ikke lade sig gøre. Da den tredje dyrlæge kommer tvinger hun ham til at scanne hestens skulder selvom han ikke ville, og det viser så en skade i skulderen. Og så kom der gang i biksen.

 

Efter denne episode bliver Natalie kontaktet igen og får at vide at ejeren af gården nu har hørt om hende. Ejeren har en hingst som hun gerne vil have at Natalie kommer og taler med. Den dag i dag er de Natalies bedste kunder. Lige siden har rygtet om hendes evner gået mund til mund og hun har de sidste 5 år behandlet mange heste.

1013477_10205282478163766_6776578276193889157_n

Hvordan kommunikere du med hesten?

Det er faktisk lidt forskelligt men kan sige at jeg har den force at jeg har en massør baggrund, så der er en del ting vedrørende deres bevæge apparat og deres biodynamik jeg kan opdage ved bare at kigge på dem. Det foregår på den måde at vi er alle sammen er ladet af energi helt ned på celleplan. Vores celler og energi udsender en energi, der laver en frekvens. Den frekvens går ligesom ud og laver et energifelt, ligesom det vi kalder vores personlige rum, vores aura. I det her energifelt ligger der en masse informationer. Når jeg snakker med en hest vibrerer jeg op for at fange deres informationer fordi en hest har en højere frekvens end mennesker’’

 

I dag er det videnskabeligt bevist gennem måleinstrumenter at man rent faktisk kan telepatere på denne måde.

Det handler faktisk om at jeg vibrere op på en frekvens der gør, at jeg kan fange de informationer hesten har i sit energifelt. Det der så sker er at rytterens energier har implanteret sig i hestens energifelt dvs. at rytterens ubalance giver hesten ubalance

Natalie fortæller at en hest adoptere meget af rytterens stress. Hvis en hest ikke har det godt er det ofte smerterelateret eller påvirkning af rytterens ubalance.

 

Det har lidt en svingdørs effekt fordi heste er enormt healende. Det er også derfor man bruger dem rigtig meget i terapi især til depressioner, autisme mm., fordi der sker noget når vi ligesom indtræder i det her energifelt, som er enormt healende, også fordi vi bliver mødt med denne her ubetingede kærlighed. Problemet er bare at det ikke er alle heste der har et sind, der er stærkt nok til at bære de her informationer uden selv at få stress’’

Der er forskellige typer af heste, man kan placere dem som arketyper.

 

Kan det have noget med racen at gøre?

 

Det kan godt have noget med racen at gøre, man siger som tommelfingerregel at varmblodsheste er mere sensitive end koldblodsheste. Som f.eks. araberheste som er en af mine yndlingsracer, er der rigtig mange der synes at det er en åndsvag hest. Fordi den er sindssyg og alt for uregerlig – det er simpelthen fordi den er super sensitiv. Araberen har levet med beduinerne i mange tusinde år, det er nok den hest der er mest knyttet til mennesker, men også den hest der har ry for at være allermest svær at have med at gøre.

 

Efter at have været massør, healer og telepatien i nogle år, har Natalie fundet ud af at rigtig mange af hestenes ubalancer er overført fra rytteren rent fysisk. Hvis rytteren sidder forkert eller tvinger hesten i forkerte positioner. Rytteryogaen hjælper med at forbygge disse problemer samt at smidiggøre og styrke rytteren rent muskulært. Hesten har 60 % af vægten fortil og 40 % bagtil, og derfor er det meget vigtigt at rytteren sidder præcist som han/hun skal, nemlig på den akse hvor der skabes balance, lige præcis over solarplexus. Hvis det ikke sker kommer hesten på overarbejde og kan ikke bruge den muskelcirkel som den skal.

 

I hesteverdenen har vi denne her sport der hedder dressur, hvor man rigtig gerne vil have hesten til ’’at gå ned til bidet’’, dvs. at den skal aktivere muskelcirklen bag til, aktivere bugen, så den løfter ryggen, så hovedet falder ned til lod. Ofte er problemet at der sidder en rigtig dårlig sadel på hesten og en rytter i ubalance, hvilket gør at det låser hele ryggen, dvs. at den ikke bruger sin muskelcirkel som den skal. Det ser man rigtig tit og det er så synd for hesten. Rytterne begynder at bruge hjælpemidler, glidetøjler, og alt muligt andet som får hesten tvunget ned i en holdning, fordi det ser pænt ud – der skal den gå. Problemet er bare at hvis den ikke har aktiveret muskelcirklen så laver man skader på den og det ser man hos størstedelen af alle dressur ryttere, og det gør ondt i mit hjerte’’

 

Natalie tog denne her rytteryoga udannelse med henblik på at få rytterne i balance og give dem en forståelse af, at hvis hesten ikke vil er det ikke fordi den er dum. Så er det fordi hesten af udfordret af en eller anden årsag.

Yoga har den fantastiske egenskab at det skaber ro i sindet og giver større kropsbevidsthed, når du lærer at mestre dit sind og blive bevidst om hvilke signaler du ubevidst sender til hesten, alene igennem din holdning eller den vinkel du møder hesten, er du nået rigtig langt i kommunikationen med hesten. Yogaen stimulere hormonbalancen og massere indvendige organer, som sender en masse gode signalstoffer og impulser til hjernen om at slippe psykosomatiske spændinger i kroppen og skabe balance i sindet.

Åndedrættet er det vigtigste, da det øger blodtilførslen til frontallapperne hvor vores beslutningscenter sidder, det er her fra vi tager de fornuftige og rationelle beslutninger, men også der hvor du finder vores empati og moral. Det vil sige, at når vi er stressede og ikke får nok blod og dermed ilt til hjernen – svarer det groft sagt til at vi bliver ”dumme”/ dårlige til at træffe de gode beslutninger. Og det reagere hesten på med det samme.

Man kan simpelthen ”træne” sig til at lytte bag larmen og på den måde komme frem til de frekvenser, som jeg nævnte tidligere. Jeg kan ret hurtigt komme derop, både fordi jeg har trænet men også er født med sådan nogle ekstra skærpede antenner

 

Jeg havde et hold af unge ryttere på et tidspunkt, hvor vi efter træningen sluttede af med meditation. Jeg ligger dem alle sammen til at slappe af og jeg går så rundt og guider. Det der var så smukt at se var at så snart det her lille hold af ryttere kom i balance, så begyndte hestene at vrinske, pruste (frigive stress) og hanen galede, så der faldt ro over hele gården’’

 

Hest og rytter arbejder ubevidst sammen i det her energifelt og derfor er vigtigt at være bevidst om det som rytter.

Rytteryogaen fungere som en bred vifte af fysiske redskaber til at styrke og forbedre rytterens holdning men har også den fantastiske egenskab, at give rytteren en bedre grounding (jordforbindelse).

 

Det er rigtig vigtigt for mig at fremhæve at alle mennesker kan det her, det handler simpelthen bare om at nå kernen og lære sig selv at kende

 

Da en hest er et flugtdyr/byttedyr kan den godt reagere lidt urationelt set igennem et menneskes øjne. Hesten går i instinktmode – det vil sige at dens krybdyrshjerne er meget aktiv i forhold til menneskers og den skanner hele tiden terrænet for mulige farer.

 

Lev i nuet med din hest!

Hesten lever i nuet. Det er vigtigt som rytter og som god leder for din hest at være grounded. Hesten opdager lynhurtigt om vi er stressede gennem puls, hjertebølgefrekvens og kropssprog.

 

 

Hvad fortæller hesten typisk om?

Hestene fortæller ofte om mad og eventuel mangel om vitaminer og mineraler, savn, gamle ejere og venner. En hest er et flokdyr og i naturen vil den gå med den samme flok hele livet. Heste skaber meget dybe venskaber og det gør jo så, at når man flytter en hest fra sted til sted, så svarer det lidt som følelsen af at skifte skole som barn.

De fortæller om tidligere traumer, ris og ros (er de rigtig gode til) de fortæller os hvad vi gør rigtigt og hvad de ønsker at forbedre, som at sidde stille med benene og give nogle flere gulerødder, nye udfordringer(mangler stimulation i træningen), fortæller om rytterens ubalance, deres taknemmelighed (heste er meget taknemmelige) og om kærlighed og venskaber.

 

Det som jeg tit og ofte bliver kaldt ud til er nysgerrighed om hestens generelle trivsel, mad, daglig omgang, akut opståede skader, kroniske lidelser som dyrlæge eller ejer kan have svært ved at lokalisere, synlige tegn på mistrivsel f.eks. humør svingninger, vil ikke spise, vil ikke tage på, hænger med mulen, opfølgning af gamle skader, vejledning ved køb og salg mm. ’’

 

1900142_10205212870383615_8512321044928857891_n

Hvis du taler med dyrene vil de tale med dig, og i vil kende hinanden, hvis du ikke taler med dem vil du ikke kende dem, og hvad du ikke kender vil du frygte, og det man frygter ødelægger man

– Natalie Thomsen

 

 

Kilde: MediaZink

 

 

 

Share

About Author

Blueeyesofscandinavia

Blueeyesofscandinavia

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment