Det fungerer bare ikke længere. Min tatovering og jeg er vokset fra hinanden. Heldigvis har jeg fundet den helt rigtige skilsmisseadvokat.

Før i tiden var en tatovering lig med ”til døden os skiller”. Sådan er det ikke længere. Heldigvis. For mig og min tatovering er i den grad vokset fra hinanden. Jeg vil skilles! Faktisk har jeg aldrig været rigtig glad for vores forhold, der begyndte i Nyhavn i 1992, med en fuld tatovør som mellemmand. Men nu har jeg mødt Martin Esfort, der er CEO i Deleted Tattoo International. Han har som en anden skilsmisseadvokat rådgivet mig omkring, hvordan jeg får min tatovering fjernet, for det kan sagtens lade sig gøre. Deleted Tattoo har specialiseret sig i at laserbehandle uønskede tatoveringer, enten for at fjerne dem helt, eller for at blege dem så meget, at kvaliteten af en dæktatovering får det allerbedste udgangspunkt for at shine. Det eneste jeg skal gøre, er at væbne mig med tålmodighed og drikke en masse vand. Der skal nemlig flere behandlinger til, og det er op til mig og mit lymfesystem at få udskilt blækket fra huden. ”Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger man skal have, og vi anbefaler, at der går cirka fem uger mellem hver behandling”, fortæller Martin Esfort, mens han grundigt undersøger min sorte klat på anklen.

2

Fagligt funderet

Normalt foregår en behandling hos en af de fem tatovørshops i Danmark, der har inviteret i laserapparatet og samtidig har uddannet sig som behandler. Men i dag er det selveste direktørens stol, jeg får lov at sidde i, da Deleted Tattoos er repræsenteret på 50 Shades Of Inks convention i Helsingborg. Imens Martin Esfort indstiller laseren, fortæller han, hvorfor det giver god mening at Deleted Tattoo vælger at samarbejde med tatovørerne, i stedet for at have særskilte klinikker; ”Det handler jo om faglighed. Tatovører er jo helt naturligt dem, der har bedst forstand på alt, hvad der har med tatovering at gøre, og for de kunder, der vil have en blegning, for derefter at få en cover-up, er det jo en fordel, at vores centre ligger i samme lokaler som deres foretrukne tatovør”, forklarer han, og spørger, om jeg er ved at være klar. Jeg nikker, bider tænderne sammen, og forventer et rent smertehelvede, selvom Martin har fortalt mig, at det faktisk bare føles som ”et svirp med en elastik”.

 

3

To minutter

Det er overstået på to minutter, og jeg besvimer langt fra af smerte. Det er en sviende fornemmelse, som holder op, så snart laserhovedet fjernes. Først ser tatoveringen ud, som om der ligger små brændte perler på huden, men det forsvinder hurtigt, og efter et par minutter er den bare hævet, lidt rød og man kan tydeligt se, at farvepartiklerne er brudt, og tatoveringen er bleget. Nu skal der så lidt koldt på, og så skal jeg følge efterbehandlingen nøje, inden jeg kan få en ny behandling om cirka fem uger. ”Vi opretter vores kunder i et kartotek med før og efter fotos, beskrivelse af behandlingen, og så sender vi også ”aftercare”- instruktioner på mail, så vi undgår ar og en ordentlig healingproces”, fortæller Martin. Ardannelser er heldigvis sjældne, og kommer kun, hvis det behandlede sted ikke har fået den rette pleje, eller er blevet overbelastet under healingsperioden. Selvom min tatovering er en sort gammel sag, og derfor lettere at fjerne end yngre udgaver med farve, er Martin imponeret af farveholdbarheden i den, men estimerer, at jeg med lidt tålmodighed sagtens kan slippe af med min tvungne ledsager. Jeg lover ham en mega krammer, den dag jeg igen er en fri fugl.

Man kan læse mere om hvor og hvordan, man får behandlinger på

deletedtattoo.dk