Den Svenske Cannabis Revolution.

Cann

Den svenske cannabis revolution er officielt begyndt og vi er stolte af at være en del af det!

Hej MediaZink, vi er Jens og Wally. Og vores fælles rejse startede I August dette år, men for Jens startede det før.

Revo

Påske 2014 Jens Waldman, far, ægtemand og selvstændig tatovør blev arresteret for personlig opdyrkning af cannabis. Som mange andre, led Jens af angst og længerevarende depression, noget som farmaceutiske medicinaler ikke kunne give lindring for. Så han tog sagen I egen hånd og dyrkede sin egen cannabis. Efter fem år, uden at lave det til andres forretning, uden at sælge så meget som et gram til nogen som helst anden, uden støtte af kriminelle elementer med så meget som en krone, bliver Jens anholdt.

Her kunne alt være endt. Fordi, hele verden ser Sverige som et ‘’utopiask land’’ at leve I, med næsten alt indenfor den offentlige servicesektor med støtte fra regeringen. Vi har de mærkeligste, reaktionæriske og undertrykkende narkotika love i den vestlige verden.

 

Afstraffelse og brændemærke følger dig I hvilken som helst besiddelse eller brug. Og regeringen burger stadigvæk et ‘’joint galskab’’ type af tale når det kommer til stoffer.

At have folk til at tro, at brug af stoffer er en fejl af karakter. Systemet regner med det fakta at når du får din domsafsigelse, vil du holde din kæft, tage din straf og fortsætte med dit liv. Hvorfor forsvare sig selv eller kæmpe imod når du ved at du kan blive fyret fra dit job? Eller et værre scenarie, at børneforsorgen tager dine børn fra dig. I Sverige er der ingen chance for at ‘’stofmisbrugere’’ kan blive gode forældre. Det er sørgeligt nok konsensus.

 

Men Jens kæmpede imod, han nægtede at føle skam over en kriminalitet som ikke havde involveret nogle ofre. Før hans retssag (skemalagt for August 28th, 2014) kontaktede han stort set alle presse tiltag der fandtes med historien. Han fandt også mig, Wally Johnson. Entertainer, komiker og cannabis aktivist. Sammen klarede vi at få Jens’ historie spredt over hele verden, bogstaveligtalt. Utallige international presse tiltag, VICE news sammen med mange andre hjalp os med at få vores budskab ud. Med hjælp fra fantastiske allierede og venner som f.eks. Cannalisörerna (www.cannalisörerna.se), Avkriminalisera Cannabis (Facebook page) lavede vi også et event på Jens’ domsdag.

Dette resulterede I en retssal, fyldt op til randen med støttetilhængere for Jens. Noget, ingen havde forventet.

Radio var der, aviser, TV, forfattere og hverdags civilpersoner som vi ændre loven.

Jens’ tapperhed og vores samlede styrker endte ud med at blive en historisk, inspirerende hændelse der har været skyld I at mange andre også har haft lyst til at stå frem.

 

Ikke flere skamfølelser over en ‘’kriminalitet’’ som ikke har såret nogen. Aldrig mere skal der sættes tvivl om vores integritet, morale og karakter fordi vi har valgt en anderledes livsstil. Vi har fået nok, men vi prøver også I fællesskab at hjælpe andre til at komme ud. Sætte mere pres på systemet, gøre at gennemsnittet af ‘’Svenssons’’ kan forstå at afhængighedskrigen ikke kun er en krig vi ikke kan vinde, men det koster alle en stor sum penge. Morgendagen er lysere end gårsdagen! Du er os og vi er dig. Vi er I same båd. Når det er sagt, tusind tak for jeres støtte, MediaZink og vi håber I vil følge os videre af vores rejse. Vi er på vejen til forandring.

 

Med kærlighed

Jens Waldmann, tatovør og stolt cannabis patient/aktivist

Wally Johnson, entertainer og stolt cannabis aktivist