MediaZink

Cliff Richards vine i 100 år gammel vinkælder

Cliff Richards vine i 100 år gammel vinkælder
June 27
12:25 2015

Tommy Christensen der er tidligere professionel fodboldspiller har sat os i stævne i hans vinkælder i Store Strandstræde, der er 100år gammel. Det første der møder os er, tre store porte ind til en lille baggård, vi går ned af en trappen og ind møder os en lille garderobe med lavt til loftet, vidste man ikke bedre kunne man få tanker ”det her er skjult kamera”, lige indtil der trædes et skridt frem mod en lille dør. 

Tommy Christensen

Fotokilde: www.tommychristensen.dk

Du må bukke dig en smugle for at komme igennem grundet det rør som sidder øverst og på tværs af døren. Inden på den anden side, åbner der sig et syn af den anden middelalderlig verden: “a mind blowing experience”. Det som blive taget tilbage i tiden uden at have følelsen af, at være i hjertet af København. I vinkælderen er gulvet dækket af brunt fint sand, levende lys, vintønder og med masser af god vin på hylderne. Gennem tiden er flere loppemarkeder blevet bebesøgt for, at finde det helt rigtige interiører og fremtrylle denne magiske stemning. I midten af kælderen er der et lang specielt lavet krysterbord, der sammen med de forskellige royale & bondegårds stole bliver plads til 50 kuverter. På væggene pryder malerierne fra Jeppe Eisner, der fortæller om Tommys tidligere & nuværende karriere fra landsholdspiller til showstart, kølemontør over til vinimportør.

I 2004 valgte Cliff Richard og hans  forretningspartner Nigel Birch, at Tommy Christensen  skulle varetage deres vin interesser i Danmark med  salg og marketing af deres unikke vine. Med to  produktlinjer af rødvine, hvidvine og rosevine. HJ  Hansen vinhandler kørte med vinen i 5-6år, derefter gik luften af ballonen, dels grundet deres ønske om  kapital til markedsføringstilskud, dette var Tommy  ikke enige i, da han vidste det måtte forgå med den  helt rigtige tilgang for ikke, at lave en  ”Prins  Henrik”. Tommy havde en klar vision, Sir Cliff navn  måtte under ingen omstændigheder den første tid  blive sat i forbindelse med vinen for, at undgå de blev sablet ned som Prins Henriks vine. Grundet den ældgamle jantelov der stadig hersker i bedste velgående på dansk grund. Der måttes laves en snigeren, så Sir Cliff i første omgang koncentreret sin om musikken og hvor Tommy sørger for at snige vinen ind til diverse smagninger og siden blev samarbejdet med Super Bedst & Gobi til.

11425124_10153092344078049_13319461719576714_n

Efter den helt rigtige nursing af vinen valgte Tommy og hente Sir Cliff Richard til Danmark. Dette skete den 3 Maj 2015 hvor Sir Cliff var på besøg i tre dage med tæt program. ”På tre dage blev der solgt over 15.000 flaske vine, det i sig selv er langt mere værd end markedsføringstilskud på 30.000kr.” –fortæller Tommy. Selve flasken indikere ikke det er Cliff Richard der producere den. Hans signatur er at finde i toppen, men det er ikke sådan det springer i øjne på én. Vinkælderen er ikke kun et sted, hvor Tommy invitere vinkender ned til smagning, det er ligeså vel en kælder der bliver brugt i forskellige henseende. VIP-Event byder på forskellige koncepter alt efter, om der er behov for helstøbte totalarrangementer med mad, vin, underholdning og foredrag eller blot få timers møde/seminar i de helt usædvanlige og inspirerende omgivelser. Bland andet vennerne ”Michael Falk & Poul Krebs var her sidste år i de smukke private rammer, langt væk fra den nysgerrige presse. ” –fortæller Tommy.

1982037_10153092343408049_8257572099867652566_n

VIP-Event har specialiseret sig i eksklusive VIP-arrangementer og familie firmaet Plusice ApS & Air-Consult ApS som startede for 20år siden, efter Tommy stoppede karrieren som professionel fodboldspiller. Tommy Christensen valgte i en af 30år og gå i gang med en hårdværker uddannelse inden for køl. Denne verden lå ikke så langt fra den verden Tommys far var i, et aircondition firma med 60 mand ansat. Tommy havde ikke lyst til at overtage firmaet, men i stedet starte sit eget og vendte mulighederne med sin far, der altid har været iværksætter og følte han var kommet væk fra det han elskede. Tommy Christensen gik i gang med Plusside og fik agenturet. Imellem tiden solgte Tommys far sin virksomhed og meddelte han ønskede at være med ombord. Siden har de haft en kæmpe succes med Plusice & Air-Consult. Det har været en vigtig milepæl for Tommy at bruge vandet fra hanen til maskinerne, samt alt var funktionelt & miljørigtig. Man ser mange af PlusIce maskinerne på hoteller, diskoteker, Burger King, Mc Donalds og speciel events rundt om i landet. ”F.eks. under modeugen, der tømmer modellerne alt hvad der hedder isterninger, så kommer diskoteksejerne fredag eftermiddag for at opdage der mangler is, så er det de ringer og spørger om vi kan levere, da de mangler is. I starten var det blot bokse, men med tiden blev det mere og mere, så vi besluttede at rykke til USA og se det hele an. Alle hoteller i USA kører alt med is og isblokke på barer samt diskoteker. Når amerikanerne f.eks. skal i krig, bygger de en is fabrik ude i ørkenen med pipeline og det hele, for de kan ikke leve uden is og cola” –fortæller Tommy. De besluttede derefter at købe en hel is fabrik, nu manglede blot location i Danmark og den blev fundet i Nordsjælland på Tommy gård.

 

Share

About Author

Tanía Sørhus

Tanía Sørhus

Freelance coordinator, journalist & agent.

Related Articles

6 Comments

 1. henrikhimler
  henrikhimler July 09, 13:28

  fedest;)

  Reply to this comment
 2. johanne93
  johanne93 July 09, 13:27

  er ikke til vin normalt, men man bliver da alligevel lidt nysgerrig nuuu 😀

  Reply to this comment
 3. Williamdafuq
  Williamdafuq July 09, 13:26

  de kunne være sjove at smage nogen af dem 🙂

  Reply to this comment

Write a Comment